ORDU / KORGAN - Korgan Ortaokulu

04526712044
Tepe mah. Merkez cad. No 115 Korgan/Ordu
Vizyon
Öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul ederek, iyiye ulaşmak, ve bu yolda değişimle bütünleşerek geleceğimize ışık tutabilecek bir okul yaratmaktır. İstiyoruz ki; Mesleğini seven ve önemseyen, kendini sürekli geliştiren, takım çalışmasını bilen eğitimciler ışığında, okulumuzda öğrenme temel ihtiyaç kabul edilsin... İstiyoruz ki; Öğrenci odaklı, fırsat tanıyan, değişime açık ve planlı, başarısızlığı değil başarıyı ölçen bir eğitim ortamı içinde, yaratıcı ve araştırıcı kişilik yapısında sahip, Milli ve Manevi değerlerimize bağlı, bilgiyi iyi kullanabilen, tutarlı ve kararlı, toplumla barışık olan bireyler yetiştirilsin... İstiyoruz ki; Sevgi ve saygıya dayalı eğitim ve öğretimin birlikte yapıldığı, yargılanmadığını hissederek güven duygusunu kazanan bireyler yetiştirelim. İstiyoruz ki; Oukulumuzda, herkes her gün daha iyiye ulaşmak için çalışsın.
Misyon
Öğrencilerimizin tüm yönlerinin gelişimi için gerekli fırsatları sunmak, onların kendine güven ve sorumluluk duygularını geliştirerek başarılı birer fert olarak yetiştirmektir. Bizler, onlara 21. yüzyılın ihtiyaçlarını karşılayabilecek bilgi ve becerileri kazandırmak için varız. İNANDIĞIMIZ İLKELER İnanıyoruz ki; Öğrencilerin öğrenmeyi öğrenmesi, ilk önceliktir. İnanıyoruz ki; Biz, "BİRBİRİMİZİ" öğrencilerin, velilerin ve toplumun sürekli gelişen beklentilerine ayak uydurabilecek şekilde geliştirmek için yüreklendiririz. İnanıyoruz ki; Biz, hepimiz öğrencilerimizin başarısını arttırmak için karşılıklı olarak sorumluluk alır ve verimli bir şekilde çalışırız. İnanıyoruz ki; Biz, birbirimize ve kendimize güveniriz. Öğrencilerimize bir birey olarak saygı duyar ve onları koruyup gözetiriz. Farkındayız ki; Biz farklıyız. Yetenekli, enerjik, coşkulu ve üretkeniz. Çünkü bize emanet edileni "Muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktır." görevimiz."
İlçe Merkezi
Korgan/Ordu
İl Uzaklık:75 km İlçe Merkezi
Softbol, Okçuluk, Beyzbol, Bocce, Uzun Atlama, Koşu, Gülle Atma, Cirit Atma